Skip to main content

Een tevreden PFT’er

En nu is het genoeg!

Ik kijk naar mijn spiegelbeeld en zie het resultaat van elk jaar enkele kilo’s aankomen en niet meer structureel sporten. Het is de tweede week van januari 2020. Twijfels laat ik snel achter me. Als zelfstandig ondernemer moet ik zorgen dat ik fit ben en blijf.

Tijd voor actie!

Een week later heb ik een intakegesprek bij Mahorokan voor het Persoonlijk Fitness Traject (PFT). Het belangrijkste dat ik me van het gesprek herinner is commitment en motivatie om het gestelde doel te halen, namelijk 10 kg afvallen en energieker worden.

De eerste training staat gepland aan het eind van een werkdag. Het begint al lekker…. Door een lange file ben ik niet op tijd voor de training. Gelukkig is een nieuwe afspraak snel gemaakt.
De training start met meten en wegen. Ik word meteen met mijn neus op de feiten gedrukt.
Kenneth mijn coach stelt me gerust. Geen zorgen de eerste stap is gezet, namelijk starten met PFT. Daarna worden de oefeningen uitgelegd en ga in het bijzijn van mijn coach zelf aan de gang. Het is fijn dat de oefeningen op een juiste manier worden aangeleerd voor optimaal resultaat en voorkomt eventuele blessures.

Het andere onderdeel van het programma is veranderen van mijn eetpatroon. In een app die voor mij is ingesteld op 1.500 calorieën per dag kan ik bijhouden wat ik dagelijks eet. Het is belangrijk alles wat ik eet in te vullen om bij tegenvallende resultaten te kunnen achterhalen waar het mogelijk aan ligt.
Na 4 weken volgt een nieuwe meet- en weegsessie en krijg ik nieuwe oefeningen. Ik heb thuis geen weegschaal en ben benieuwd naar het eerste resultaat. Bijna 3 kg afgevallen, een mooi begin.

En toen kwam Corona……
Een mat en 2 stuks 5 kg gewichten aangeschaft om buik-, arm- en beenspieren te trainen én ik blijf op mijn voeding letten. Na 5 trainingsmaanden heb ik mijn doel bereikt en ben ik 12,5 kg afgevallen. 

Net voor de tweede lockdown in december start ik met een tweede PFT-programma. Ik stel mezelf een nieuw doel, op gewicht blijven en als het lukte nog wat kilo’s eraf.
Nu de sportschool na maanden sluiting weer open is heb ik de trainingen weer opgepakt. Recent stond ik na lange tijd op de weegschaal en wat blijkt: Ik ben nog eens 2,5 kilo afgevallen.

Het PFT-programma werkt super voor mij en dat motiveert me om ermee door te gaan! 

〰️ Een tevreden PFT’er 💪🏼

Wij vinden dit resultaat geweldig en staan altijd klaar om het behaalde doel te behouden of een nieuw doel te halen.