Skip to main content

Geri

Het persoonlijk fitness traject van Geri met als doel: de marathon onder de 4 uur lopen.

Na een lange periode van crosstraining was ik na een chronische schouderblessure op zoek naar iets anders gegaan. In eerste instantie deed ik maar wat. Van alles een beetje, allemaal net niet, geen focus en/of doel.

Ik moest een doel hebben en dat werd het lopen van een marathon onder de 4 uur. Ik wilde er nu alles aan doen om dit doel te bereiken en moest dan ook zorgen dat ik topfit zou zijn bij de start. Ik dacht, ik ga eerst PFT’en om lichamelijk helemaal fit te worden, verlies een paar kilo’s en na een eerste PFT-ronde van 5 maanden kan mijn marathontraining beginnen.

Ik ben begonnen en de discipline van 4x per week trainen met 2 dagen actieve rust (lopen) hield ik makkelijk vol. Ik vond het erg leuk, niet alleen de trainingen met het einddoel voor ogen houdend, maar zeker ook de begeleiding door Rik en de verhalen van ‘lotgenoten’. Er lopen genoeg PFT’ers rond, iedereen met z’n eigen verhaal en dat is inspirerend. Ik zag in eerste instantie wel op tegen dat bijhouden van alle dingen die ik at, maar dat veranderde al snel in een soort van fanatisme. De te gebruiken app werkt gebruiksvriendelijk. Ik vond het gewoon leuk. Ik had inmiddels ook al mijn aanvang-weegmoment gehad en dat was schrikken. Rik vroeg “hoeveel denk je dat je weegt”. Ik zei “92 en als het tegen zit 93 kg”. Helaas 99,2 kg… Ik moet aan de bak! Dan het eerste weegmoment na 4 weken, BAM -3,5 kg. Vreemd gevoel, want ik had meteen gehoopt op meer, maar mocht volgens Rik tevreden zijn.

De schema’s voor 4 weken zijn net lang genoeg. Na 4 weken heb je de techniek beter onder controle, boek je al wat progressie in zwaarte van training, maar ben je ook wel weer toe aan iets anders. De trainingsblokken van 4 weken worden ook alleen maar leuker. De combinatie van persoonlijke begeleiding, de discipline van zelf trainen en vele ‘lotgenoten’ maken het PFT-traject erg prettig en goed. En belangrijker nog, je ziet de progressie. Je voelt je beresterk, hebt het gevoel alles aan te kunnen en je wilt door.

Na 5 maanden mag het resultaat er zijn. Ik zit weer op het gewicht van toen ik 25 was (en dat is echt al even geleden), mijn vetpercentage is -3,2% en mijn vetmassa is -5,8 kg. Ik voel mij topfit en ben klaar om mijn loopschema voor de marathon van Eindhoven op te pakken.

Het traject was intensief, maar iedere zweetdruppel meer dan de moeite waard. Maar ik heb het niet alleen gedaan. Zeker de prettige, deskundige en stimulerende begeleiding van Rik heeft hiertoe bijgedragen. Dank daarvoor! Maar zeker wil ik ook alle andere PFT’ers bedanken voor hun verhalen en stimulerende teksten. Dat is erg leuk.
Nu eerst trainen voor 8 oktober en dan verder met mijn tweede Persoonlijk Fitness Traject.